4 способи поліпшити письменницьку майстерність
27.06.2018

 

     Джош Бернофф, автор нової книги "Writing Without Bullshit: Boost Your Career by Saying What You Mean" (Пишу без нісенітниці), недавно запропонував чотири простих і дієвих кроки. Ось вони, за його словами:

     - Постарайтеся бути стислими. Якщо ви пишете листа на електронну пошту або будь-який інший текст, запитайте себе, чи не занадто довго ви стараєтесь? Якщо ви викинете два (або вісім) словосполучень, чи помітить читач, що вони пропали?

     - Визначте свої шкідливі звички. Навчіться розпізнавати жаргон, пасивні конструкції ("щось повинно бути зроблено"), і неточну мову як погані звички, які роблять мову більш важкою для того, щоб зрозуміти її сенс.

     - Приєднайтесь до іншого письменника. Люди, як правило, мають додаткові проблеми: можливо, ви пишете занадто довго, в той час як у вашого колеги є проблеми з організацією ідей. Завдання редактора або рецензента - показати вам те, чого ви не бачите. Ось чому два посередніх письменника можуть зробити один одного кращими.

     - Будуйте дисциплінований зворотний зв'язок в процесі письма. Коли хороших авторів дратують суперечливі відгуки, це має поганий результат. З достатнім зворотним зв'язком ви можете виправити свої проблеми.

      Але, звичайно, Бернофф далеко не єдиний експерт, що пропонує поради про те, як поліпшити свій письмо. Існує безліч чудових порад, таких як очікування протягом деякого часу, щоб потім вичитувати текст, або імітування методів написання деяких кращих письменників.

 

      І все ж, коли в останній раз ви робили що-небудь реальне, щоб відточити свої навички письма?

 

Читайте нас також на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог