Література! Мандрівка світом книжок
10.01.2018


 

  Якщо не уявляєте свого життя без читання, ця яскрава оригінальна книжка неодмінно стане вам у пригоді. Її авторка, виступаючи в ролі літературного ґіда, лаконічно й захопливо переказує зміст найвидатніших творів, що були написані за останні сімсот років і стали світовою класикою: від «Гамлета» до «Гаррі Поттера».

  Вибагливі шанувальники літератури ще раз пригадають улюблені сюжети, по-новому поглянуть на життя письменників крізь призму свіжих фактів і цікавої статистики. А читачі-початківці завдяки посутнім порадам, легкій мові та дотепним ілюстраціям зможуть швидко зорієнтуватися в розмаїтті стилів та жанрів, оцінити визнані шедеври та сформувати власний літературний смак.

 

  Радіожурналіст і класна письменниця в одній особі - німкеня Катаріна Маренгольц - у творчому тандемі з однією чудовою художницею придумала квінтесенцію усього літературного процесу, охопивши біля сімсот років! Лишень подивіться на обкладинку - паперовий човник і команда з видатними літераторами уже приготувалися відчалювати! Ласкаво запрошую на ,,борт"! Гайда мандрувати таким захоплюючим книжковим світом!

   Отож, дане видання являє собою довідник, де коротко і по суті описано про найвідоміші книжки всіх часів та народів! Так-так, і без "Гаррі Поттера" тут не обійдеться! Лаконічними, цікавими реченнями авторка вводить читача у курс справи, про що той чи інший твір, а саме зміст, про автора, та дає поради читачам-початківцям. Ілюстраторка, у свою чергу, ,,оживляє" суть у вигляді малюнку, побачивши який раз, запам'ятаєш, мабуть, назавжди! І що мега-мегакруто, письменниця до кожної книженції опрацювала таку собі хронологічну доріжку, позначивши на ній, що пам'ятного та корисного відбулося у той же час, як ,,народився" той чи інший твір!

 


  Особливу увагу хочу звернути на манеру викладу та стиль Катаріни. У тексті не знайшлося місця складним літературознавчим термінам та всяким іншим занудствам. Про кожного письменника зібрані такі цікаві факти, що буквально кожного можна відкрити для себе по-новому.

  Класно би було, щоб схоже видання було присвячене і українській літературі, правда?


Каталог