Крістофер Толкін залишив пост директора Tolkien Estate
28.11.2017

 

      Крістофер Толкін - англійський письменник і лінгвіст, професор Оксфордського університету, третій і молодший син англійського письменника Дж. Р. Р. Толкіна – автора класичних творів «високого фентезі»: «Хоббіт, або Туди і назад», «Володар кілець» і «Сильмарилліон».

      За інформацією сайту The One Ring це сталося ще 31 серпня 2017 року і може серйозно вплинути на майбутнє кіновсесвіту «Володаря кілець». Крістофер Толкін відомий негативним ставленням до екранізацій творів свого батька, вважаючи, що вони спотворюють його спадок. Довгий час він конфліктував зі студією Warner Bros., що переростало у постійну судову тяганину.

 

 

      З огляду на недавні новини про початок роботи над фентезі-серіалом за мотивами «Володаря кілець», стає зрозумілим, чому Tolkien Estate схвалили продаж прав компанії Amazon Studios.

      Отож, тепер з відходом від справ головного противника екранізацій стає можливим перенесення на екрани й інших творів Дж. Р. Р. Толкіна, зокрема «Сильмарилліону». Неважко зрозуміти, що інші спадкоємці хочуть розпорядитися правами якомога вигідніше. Тим більше що права не вічні - твори Толкіна перейдуть в суспільне надбання через 70 років після його смерті, в 2043 році.

 

 

      Нагадаємо, про наміри Amazon Studios стало відомо ще 5 листопада. Повідомляється, що це буде не переосмислення тієї ж історії, а повністю новий сюжет, що торкнеться раніше не досліджуваних сторін книг Толкіна.


Каталог