«Ім'я Рози» через 20 років знову вийде на екрани
01.02.2018

      Багатошаровий роман, набитий історичними деталями і алюзіями, чи заплутана детективна історія про те, як в XIV столітті два ченці розслідували серію таємничих монастирських вбивств. Творці нового серіалу «Ім'я рози» обіцяють передати все, що є в книзі. Проект вартістю 30 мільйонів доларів вже знімається, а на екрани вийде рівно через рік - на початку 2019.

      Головну роль ченця Вільгельма Баскервільского виконає Джон Туртурро («Бартон Фінк», «Одного разу вночі»). Руперт Еверетт («Як важливо бути серйозним», «Сон в літню ніч») постане в якості інквізитора Бернарда Гі. Своєрідний привіт від «Гри престолів» - актор Джеймс Космо, лорд Мормонт. Адаптацією роману для екрану займалися сценаристи Найджел Вільямс, Андреа Порпораті і режисер Джакомо Баттьято. Вісім серій вже знімаються на студії «Чинечитта» в Римі.

      Романи Умберто Еко не можуть похвалитися великою кількістю кіноадаптацій. Хотіли багато: той же Стенлі Кубрик мріяв перенести на екран знаменитий «Маятник Фуко», але Еко майже всім відмовляв. Причиною тому є невдала, на погляд самого автора, кіноадаптація «Імені рози» (фільм 1986 року, режисер Жан-Жак Анно). Те, що зараз ситуація змінюється, пов'язане зі смертю автора і тим, що його спадкоємці виявилися більш поступливими. Заздалегідь виправдовуючись перед натовпом фанатів, дирекція нового серіалу запевнила, що в ньому будуть максимально точно передані деталі цієї історії.


Каталог