Forbes назвав імена найбільш високооплачуваних письменників 2018 року
14.12.2018

     В цьому році в рейтингу знайомі всі обличчя, хоча є і новачки. Так, наприклад, американський журналіст Майкл Волф буквально увірвався в список завдяки скандальній книзі «Вогонь і лють».

 10-е місце. Е. Л. Джеймс і Рік Ріордан
Річний дохід: $ 10,5 млн

      Десяте місце розділили Е. Л. Джеймс і Рік Ріордан. Перша - автор суперпопулярного еротичного роману «П'ятдесят відтінків сірого». Другий написав серію фантастичних романів про сина Посейдона Персі Джексона.

8-е і 9-е місця. Нора Робертс і Даніела Стіл
Річний дохід: $ 12 млн

      Слідом знову йдуть відразу дві письменниці з річним доходом 12 мільйонів кожна. На цих рядках рейтингу - неймовірно плодовита автор любовних романів і детективів Нора Робертс і не менш працелюбна Даніела Стіл, сумарний тираж книг якої становить понад 510 млн примірників.

7-е місце. Майкл Волф
Річний дохід: $ 13 млн

      Журналіст Майкл Волф буквально увірвався в рейтинг завдяки своїй книзі «Вогонь і лють», що розповідає про поведінку Дональда Трампа і його співробітників під час кампанії 2016 року. Сам Трамп назвав книгу «дуже нудною і неправдоподібною», а її автора - «повним невдахою». Судячи з усього, читачі дотримуються іншої думки, інакше як Майкл Волф зумів би опинитися в списку Forbes?

6-е місце. Ден Браун
Річний дохід: $ 18,5 млн

      Нова книга Дена Брауна «Походження» подарувала своєму авторові п'яту сходинку рейтингу найбільш високооплачуваних письменників за версією Forbes. Браун заявив, що весь дохід від продажу книги буде перераховано на благодійність.

5-е місце. Джефф Кінні
Річний дохід: $ 18,5 млн

      Американський винахідник ігор, карикатурист і дитячий письменник Джефф Кінні є автором серії книг «Щоденник слабака», в рамках якої вийшло вже 12 творів і одна екранізація. Всього в світі продано більше 200 мільйонів копій «Щоденника».

4-е місце. Джон Грішем
Річний дохід: $ 21 млн

      Книги Джона Грішема «Афера» і «Острів Каміно» не сходять з полиць бестселерів, тому їх автор зумів піднятися на четверту сходинку рейтингу.

3-е місце. Стівен Кінг
Річний дохід: $ 27 млн

      Для Стівена Кінга це був вдалий рік - творці дуже успішного фільму «Воно», екранізації роману Кінга 1986 року, виписали автору чек на восьмизначну суму. Це, а також продажу його книг по всьому світу, підняли Короля Жахів на третю сходинку.

2-е місце. Джоан К. Роулінг
Річний дохід: $ 54 млн

      Джоан К. Роулінг залишається одним з найбільш високооплачуваних авторів в світі. Причому саме завдяки Гаррі Поттеру: Роулінг продовжує отримувати відрахування від продажів сувенірної продукції, доходу тематичних парків і зборів п'єси «Гаррі Поттер і Прокляте дитя». Не будемо забувати і про екранізацію «Фантастичних тварюк» - друга частина епопеї зовсім недавно вийшла на екрани.

1-е місце. Джеймс Паттерсон
Річний дохід: $ 86 млн

      Ось уже десять років список найбагатших письменників очолює Джеймс Паттерсон. Його недавня книга «Президент пропав», яку він написав у співавторстві з колишнім президентом США Біллом Клінтоном, треба думати, додала солідну суму на рахунок письменника.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог