Філіп Пулман удостоєний нагороди імені Дж. М. Баррі
26.03.2019

     Автор казок «Олов'яна принцеса» і «Рубін в імлі» добре відомий у багатьох країнах - книгами Пулмана зачитуються як юні любителі фентезі, так і їхні батьки. Захоплюючі сюжети, чарівні герої і, звичайно, нескінченні пригоди, завдяки яким відірватися від творів англійського письменника просто неможливо. Творчість Філіпа Пулмана по достоїнству оцінили не тільки читачі, а й благодійна організація Action for Children's Arts, чия діяльність спрямована на заохочення і підтримку дитячого мистецтва.

      Престижна нагорода, названа ім'ям творця Пітера Пена, традиційно присуджується письменникам за «Досягнення в галузі дитячого щастя». Відзначати кращих авторів, що працюють в жанрі літератури для підлітків і самих маленьких читачів, придумали члени опікунської ради ACA. На думку оргкомітету премії, Пулман як ніхто заслуговує призу, будучи не тільки одним з найвидатніших казкарів нашого часу, але ще і справжнім добрим чарівником, здатним захопити дитину в світ чудес і небувалих історій.

      Голова опікунської ради та журі премії Вікі Айленд впевнена: «Кожній дитині необхідно розвивати уяву і почуття прекрасного, однак, часом йому потрібна допомога. Філіп Пулман як ніхто інший завдяки силі своєї уяви вміє залучати дітей в паралельні, казкові світи, вчить кожного юного читача любові, співчуття і доброти.»

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Смотртите на YouTube.


Каталог