Джордж Р. Р. Мартін пообіцяв закінчити цикл «Пісня льоду і полум'я»
18.12.2018

     Джордж Р. Р. Мартін звернувся до шанувальників з приводу виходу роману «Полум'я і кров» і подякував їм за терпіння, поки він працює над новою частиною циклу «Пісні льоду і полум'я». Письменник заспокоїв читачів і запевнив їх, що він обов'язково закінчить «Вітри зими».

      «Я знаю, ви чекаєте" Вітри ", - пише Мартін. - Але я радий, що ви залишилися зі мною і заради цього. Ваше терпіння і невичерпна підтримка дуже багато для мене значать. Читайте із задоволенням. Я ж знову в фортеці самотності, знову в Вестеросі. Це станеться не завтра і не на наступному тижні, але ви отримаєте фінал "Пісні льоду і полум'я". Тим часом вас скоро чекають фінальний сезон "Гри престолів" і новий серіал, поки неофіційно названий "Довга ніч", для якого зараз шукають акторів, і ще пара проектів, для яких пишуть сценарії. І ще дещо круте. Зима не єдине, що близько».

      В одному з інтерв'ю Мартін вже висловив своє роздратування з приводу власної нездатності закінчити роман.

      «Я знаю, багато людей на мене зляться, що я не закінчив "Вітри зими". І теж на себе злюсь. Хотів би я закінчити книгу чотири роки тому. Хотів би, щоб вона була закінчена. Але це не так, - каже письменник. - Були у мене темні ночі, коли я бився головою об клавіатуру і повторював: "Господи, коли я це допишу? Шоу все далі йде вперед, а я все сильніше відстаю. Що взагалі відбувається?" Я зобов'язаний закінчити. Я тільки отримав копію "Полум'я і крові" і, потримавши її в руках, можу сказати: дуже красива книга. З чудовими ілюстраціями Дага Уітлі. Давно я не випускав нову книгу про Вестерос. Я розумію це, як ніхто. Усвідомлюю, як і самі мої розлючені фанати. І я продовжую видавати інші речі. Не те щоб я сім років відпочивав. Кожні шість місяців я випускаю книгу серії "Дикі карти". Тому для мене дуже важливо закінчити книгу, якою я сам міг би гордитись».

      Прем'єра восьмого сезону «Гри престолів» відбудеться в квітні 2019 року.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог