Джоан Роулінг отримала Орден Кавалерів Пошани
14.12.2017

      12 грудня британська письменниця, авторка серії книг про Гаррі Поттера, Джоан К. Роулінг була нагороджена Орденом  Кавалерів Пошани за досягнення в області літератури та благодійності. Вона прийняла шановану нагороду від герцога Кембриджського під час виступу в Букінгемському палаці.

      Письменниця відома своїми значними пожертвуваннями. За даними журналу Forbes Роулінг вибула зі списку мільярдерів через те, що витратила "занадто багато грошей" на благодійність, віддавши нужденним близько 160 мільйонів доларів. Зокрема, нещодавно стало відомо, що очолюваний нею фонд «Lumos» буде займатись реформуванням дитячих будинків в Україні.

      Сам Орден засновано королем Георгієм V у червні 1917 року як нагороду за видатні досягнення у мистецтві, літературі, музиці, науці, політиці, промисловості та релігії. Це спеціальна відзнака, до членів котрої входить Суверен (чинний монарх Сполученого Королівства) та не більше 65 кавалерів пошани. Значок ордену — овальний медальйон із зображанням дуба, щит із королівським гербом звисає з однієї гілки, а зліва — лицар в обладунках. На значку чисто синя межа має девіз IN ACTION FAITHFUL AND IN HONOUR CLEAR (англ. У діях вірний і в честі незаплямований).


Каталог