Дивовижні книжки видавництва "Читаріум" і світ дитячої уяви
07.12.2017

  Сьогодні хотілося б розповісти про дуже хороші дитячі книжки і затишне видавництво, а також про магічний світ дитячої фантазії. На жаль, про всі 30 книг "Читаріума" не вийде розповісти в одній статті, тому розкажу про найцікавіші, на мій погляд.

 

   Звісно, спочатку про віммельбухи:) Якщо "Рік у лісі" вже "зачитаний" до дірок - не сумуйте! Серія "Шукай і знаходь" поспішає на поміч. Зручний формат, яскраві малюночки, великі розвороти і ще більший пізнавальний ефект. Обирайте тему - і вперед за новими знахідками! Ілюстратори Тьєррі Лаваль і Янн Кувен намалювали аж 4 віммельбухи - "Тварини", "У світі динозаврів", "На 5-ти континентах", "У місті".

 

 

 

 

    Окремо хочеться згадати таку класичну дитячу історію, як "Там, де водяться диковиська" Моріса Сендака. Ця книжка-картинка навіть була екранізована! Вона розповідає про хлопчика, який дуже-дуже розсердився на маму і вирушив у далеку мандрівку, сповнену небезпечних пригод. Прямо у своїй піжамі він опинився там, де живуть чудернацькі дикі монстри, грався з ними та став їх королем, багато всього пережив та врешті-решт повернувся додому, і "його вечеря була ще теплою";) І хоч основна читацька аудиторія цієї книжки - найменшенькі книголюбчики (від 0 до 3х років), вона, на мою думку, корисна і для дорослих, бо здатна нагадати про силу дитячої уяви, яка не знає (і не має) меж. Хочу також відзначити авторські ілюстрації Моріса Сендака - химерні і дивовижні.

 

 

 

     Джулія Дональдсон "Ґруффало" і "Ґруффалятко" - дві віршовані книжечки про ґруффала. Як? Ви не знаєте, хто такий ґруффало? Це монстр-чудисько, якого полюбляють дітлахи в усьому світі. Про нього навіть зняли мультфільм. Українські діти можуть почитати ці історії у чудовому перекладі Віктора Морозова. Основна тема цих книжок - страхи і їх здатність втілюватися у життя. Мишка вигадує страшного монстра, щоб врятуватися від інших тварин, і раптом...зустрічає справжнього ґруффала. Не розгубившись, тут же доводить, що саме вона - найжахливіший звір у лісі, Велика Страшна Мишара. В результаті чудисько налякано тікає від маленької мишки.

 

 

 

 

 

   Для найменшеньких видавництво теж підготувало дещо цікаве - книжечку з дірочками "Дуже голодна гусениця". Справді дуже голодна, бо прогризла одне яблуко, дві грушки, три сливки, чотири полунички і навіть на цьому не зупинилася. Яскрава книжечка на цупкому картоні допоможе малюку зрозуміти принципи лічби, а також розповість, як так виходить, що гусениця стає метеликом.

 

 

Всі ці чудові книжки ви можете знайти на полицях наших магазинів!

Порадуйте маленьких читачів цікавою історією!

 

 

 

 


Каталог