ЧОМУ ТОВАРИ ТА ІДЕЇ СТАЮТЬ ПОПУЛЯРНИМИ?
24.10.2017

                                    

1. На гачку. Як створити продукт, що чіпляє

 

Книжка «На гачку» Ніра Еяля, підприємця та бізнес-консультанта корпорацій зі списку Fortune 500, стала бестселером New York Times, найкращою бізнес-книжкою року за версією сервісу Goodreads та здобула чимало схвальних відгуків.

 

Чому деякі товари захоплюють людство так сильно, що воно не уявляє свого життя без них? Чому вони перетворюються на наші звички й змушують нас повертатися до них знову і знову? Що лежить в основі технології, яка «чіпляє» споживача?

 

У своїй книжці Нір Еяль пояснює читачеві «Модель потрапляння на гачок», яку застосовують успішні компанії, щоб непомітно мотивувати споживача купувати саме їхній продукт. Крок за кроком він розкриває секрети, на яких базується успіх будь-якої (і вашої також) компанії. Це зовсім не агресивна реклама чи дорогі промо-акції. Усе значно простіше…

 

 

2. Заразливий. Психологія вірусного маркетингу 

 

Друге місце в рейтингу бізнес-книг на amazon.com, бестселер за версією New York Times і Wall Street Journal. Переведена на 28 мов. Автор, Йон Бергер - професор Пенсильванського Університету.

 

Йон Бергер займався дослідженням популярності товарів. У своїй книзі він дає відповідь, з яких причин одні товари користуються попитом, а інші - ні. У своїй книзі він називає ключові фактори, що керують соціальними перевагами. Діють вони і в разі вибору товарів, і в разі виборчої кампанії. Виконання шести принципів допоможе зробити вірусними будь-який товар, послугу, ідею. Ви дізнаєтеся, чому таким неймовірним успіхом користуються розпродажі, які фактори в рекламі антинаркотичної кампанії можуть погіршити ситуацію, які емоції викликають бажання поділитися відеороликом і т.д. Головний з шести принципів, про які розповідається в книзі - ми поширюємо те, що впливає на наш імідж позитивно.

 

 

3. Код зламано, або Наука про те, що змушує купувати

 

• Незмінний лідер продажів бізнес-книжок з маркетингу на Amazon
• В основі праці – дослідження нобелівського лауреата

 

Що відбувається в мозку людини, коли вона обирає товар? Які «секретні коди» продуктів, послуг і брендів впливають на її рішення? І чи можна називати рішенням процес, що триває протягом частки секунди? Пізнавальна й практична книжка дасть уявлення про те, як застосовувати на практиці передові наукові знання з нейроекономіки та психології: обирати слова, що опишуть страву в меню, колір пакування, товарне сусідство, інтер’єр кав’ярні або дизайн пляшки для питної води. Маркетологи, фахівці з реклами, дизайнери, представники ЗМІ й роздрібні торговці знайдуть у цьому дослідженні перевірені методи поліпшення продажів товарів та послуг для повсякденної роботи. Якщо ж ви споживач і не бажаєте, щоб вами маніпулювали, вражаючі секрети науки успішних продажів навчать вимикати свій «автопілот» і переходити на «ручне керування» перед строкатою вітриною!

 

 

4. Делай новое! Улучшаем бизнес с помощью маркетинга 

 

Фахівці з маркетингу, керівники компаній і підприємці, як правило, не знають про нові і революційні інструменти маркетингу. Мало хто наважується першим спробувати в своїй галузі новий або революційний інструмент маркетингу. А даремно.

 

Адже якщо допустити, що новий ефективний інструмент дозволить вам робити маркетинг хоча б на піввідсотка ефективніше (а це дуже песимістичне припущення) - ось вам і зростання від інновацій, ось вам і вигода від використання чогось нового!

 

У цій книзі Ігор Манн і його партнери по проекту Krostu.com зібрали 10 нових і революційних технологій, послуг, сервісів і інструментів маркетингу.

 

Виберіть відповідний вам інструмент або сервіс (дізнайтеся про це в спеціальному розділі «Де взяти щось нове»). І почніть його використовувати.

 

Здивуйте клієнтів.

Здивуйте конкурентів.

Здивуйте галузь.

Здивуєтеся результатами самі.

Хай живе нове!

 

Це книга для маркетологів, директорів з маркетингу, власників бізнесу.

 

 

5. Поштовх. Як допомогти людям зробити правильний вибір

 

Приймати рішення — це наче шукати потрібні двері у закручених коридорах багатоповерхового будинку. Тому й не дивно, що ми часто опиняємося не там, де хотіли б.

 

Щоб вирішити цю проблему, Талер і Санстейн пропонують концепцію поштовхів, або наджів. Це м’який спосіб вплинути на вибір людини, не вдаючись до маніпуляцій, заборон чи наказів. З їхньою допомогою можна сприяти розумним покупкам та інвестиціям, економії електроенергії, безпеці на дорозі, вживанню здорової їжі та багатьом іншим корисним речам. Тобто підштовхнути людину до «правильних» дверей, зберігаючи свободу вибору кожного.

 

Автори іронічно показують, як у кожному з нас уживається два «Я»: такий собі раціональний містер Спок й ірраціональний Гомер Сімпсон. І як за допомогою поштовхів можна скеровувати їх у правильному напрямку.

 

Ця книжка для всіх, хто цікавиться поведінковою економікою та психологією, зокрема процесом прийняття рішень. Для бізнесменів, маркетологів, державних управлінців, політиків, працівників соцслужб, батьків.

 

 

 

 


Каталог