Читання 30 хвилин в тиждень може зробити вас щасливіше і здоровіше!
08.01.2018

 

      Вибір новомодного бестселера здається досить хорошим, щоб скоротати півгодини, але які переваги крім збільшення словникового запасу і, можливо, зменшення стресу він може запропонувати? Були виявлені досить вражаючі результати, згідно з дослідженнями британської організації "Quick Reads", проведеної Джозі Біллінгтоном з Центру досліджень в області читання літератури в університеті Ліверпуля. Опитування більш ніж 4000 дорослих виявили деякі несподівані факти про вплив читання як на здоров'я, так і на рівень щастя.

 

Регулярне читання: чарівний еліксир здоров'я.

       Люди, які читають принаймні 30 хвилин в тиждень, на 20% частіше говорять про більшу задоволеність життям, а 11% людей навіть частіше відчувають себе творчо налаштованими. Вони також на 28% рідше страждають від депресії, на 18% частіше повідомляють про підвищення самооцінки. Читання книги було оцінено як більш ефективний засіб від занепокоєння, ніж прогулянка або спілкування, і майже кожен п'ятий опитаний (19%) сказав, що читання допомагає йому відчувати себе менш самотнім.

      Дослідження показує, що читання допомагає стимулювати емпатію і змушує нас відчувати себе більш пов'язаними з оточуючими (читачі також повідомляють, що вони більш комфортно розмовляють з незнайомими людьми). Це також може допомогти нам подолати важкі періоди, показуючи, що ми не самотні в наших проблемах. І, звичайно ж, непогано отримувати нові знання. У активних читачів, і це не дивно, були більш глибокі знання, більше розуміння інших культур і багатший життєвий досвід.

      Є й реальні вигоди від цієї корисної звички. Регулярне читання (і, знову ж таки, мова йде вже не тільки про півгодини в тиждень) рекомендується, щоб допомогти при безсонні, але навряд чи це єдиний плюс, який демонструє позитивні ефекти читання для нашого здоров'я.

      "Читання для задоволення в цілому також може допомогти запобігти таким станам, як стрес, депресія і навіть недоумство", - сказала нещодавно Сью Уілкінсон, генеральний директор благодійної організації U.K. "Великомасштабні дослідження в США показують, що активне читання поряд з іншими захопленнями пов'язано зі зменшенням ризику деменції".

      Не дивно, що супер-успішні люди на кшталт Уоррена Баффета або Білла Гейтса постійно закликають потенційних підприємців читати більше.


Каталог