BOOktube №2 : Кокотюха "Червоний" та Кадзуо Ішіґуро
19.05.2018

 

  Андрій Кокотюха - один з найбільш затребуваних сучасних авторів, його книги екранізуються та продаються великими тиражами.

 Він любить літературу, кіно, алкоголь і збирати гриби. Байдужий до політики, спорту, кави, одностатевого сексу і наркотиків. Не любить українських політиків, футбол, борщ, вареники, макарони, шкільний премет — хімію, свого колишнього класного керівника, Філіпа Кіркорова та Віктора Павліка, їздити на громадському транспорті, стояти в чергах, чогось чекати в державі і від держави, працювати в сільському господарстві.

 

Найдовша за обсягом книга у світі

 

Кадр з фільму "Червоний", знятого за однойменною книгою

 

  "Червоний" - пригодницька та історична книга, один з найпопулярніших творів Андрія Кокотюхи.

 Їм закидають масові вбивства вчителів. Бандерівцям місце в ГУЛАГу, де вони... можуть бути корисними. Замість скніти в таборах ватажок повстанців Данило Червоний наводить там лад! І нехай він планує втечу, йому, героєві чи бандиту, єдиному до снаги приборкати ув’язнених злодіїв. Як це було, розкажуть три свідки: міліціонер, чекіст і ворог народу. Не шукайте Червоного ані серед мертвих, ані серед живих, шукайте серед овіяних легендою!

 

 

   Кадзуо Ішіґуро - британський письменник японського походження, сценарист, лауреат Нобелівської та Букерівської премій. Його книжка  "Не відпускай мене"  — пронизлива історія, яка по праву входить у перелік найкращих англійських творів усіх часів. Це роман з елементами наукової фантастики та антиутопії, розповідь про пошук відповідей, любов, дружбу, пам'ять, надію і безвихідь. Кеті, головна героїня книжки, намагається зрозуміти та прийняти своє дитинство і юність у привілейованій школі-інтернаті Гейлшем та поза нею, свою інакшість від людей та обране для самої Кеті та її найближчих друзів призначення бути донором. Це довга дорога зі спогадів, відчуттів, одкровень, які поволі вибудовують для героїв нову картину світу.

 

 

 

Переглянути відео


Також читайте
 
Інтерв'ю з творцем надзвичайних листівок ручної роботи Мар'яною

 

Приєднуйтесь :)

Інстаграм Фейсбук  / Телеграм  Твіттер 

YouTube


Каталог