7 порад для радісного дитячого читання
28.11.2017

 

     У нас часто запитують, як зацікавити дитину читанням. Звісно, кожен малюк - особистість, тому все індивідуально. Але можемо запропонувати 7 порад, які можуть допомогти батькам у цій справі.

 

    Порада №1. Дозвольте маленькому книголюбу самостійно обрати наступну книжку. Якщо його або її зацікавила певна історія - то це якраз те, що нам в цій ситуації потрібно. Виявлений інтерес збільшує вірогідність того, що книжку буде прочитано.

 

 

  Порада №2. Шукайте компроміс. Що робити, якщо дітям не подобаються ті книги, якими ви зачитувалися у дитинстві? Це цілком закономірно. Домовтеся, що після кумедної книжки можна спробувати серйозну, але не наполягайте, не будьте авторитарними. Ви ж теж не завжди читаєте класику, правда?

 

   Порада №3. Пробуйте різне. Зараз є величезний вибір літератури для дітей. Фантастика і детективи, класичні та сучасні історії, книги про бізнес, програмування і всесвіт. Обов'язково знайдеться щось цікаве.

 

   Порада №4. Покажіть приклад. Дослідження показують, що саме в родині діти найкраще засвоюють моелі поведінки. Тобто для того, щоб діти любили книги, батьки теж мають читати. Ми розуміємо, що в сучасному світі складно знайти час на все, але можливо, виділити півгодини на книжку все ж варто?

 

 

    Порада №5. Читайте разом. Це приємно і корисно. Ви повернетесь на деякий час в дитинство, а син чи донька отримають задоволення від сімейного читання.

 

  

  Порада №6. Не карайте книжкою. Не ставте дитині умов. Краще придумайте гру чи змагання, нараховуйте бали чи бонуси за кожну прочитану книжку. Нам здається, що це матиме кращий ефект.

 

  Порада №7. Зустріч з автором. Сходіть на презентацію книжки або на дитячі читання. Це дуже весело! Автор розкаже про свої твори, почитає уривки, дасть відповіді на запитання. Додаткова приємність - можна попросити письменника підписати книжку на згадку.

 

Завжди докладемо максимум зусиль, щоб підібрати для дитину цікаву і "правильну" книгу. Радо допоможемо з вибором!

Ваша "Книгарня ТУТ"

Текст підготувала Н. Ковальчук.


Каталог