7 найкращих книг до Різдва та Нового року!
16.12.2017

 

    Передріздвяні дні - особлива пора, як для дорослих, так і дітлахів. І поки ваші малюки обирають, що ж вони хочуть знайти під ялинкою чи подушечкою, ми радимо прочитати підбірку найдобріших і найгарніших книг до Різдва та Нового року, які подарують відчуття справжнього дива!

 

 

    У цій дивовижно світлій та домашній казці "Одного разу на Різдво"  живе справжній дух Різдва. Родина їжачків - тато, мама та троє їхніх діток - не лише разом готуються до свята, переказують історію про народження Ісуса, а й приймають несподіваних гостей - двох маленьких ховрашат, які заблукали у лісі. Усі разом вони вчаться бути мудрими, розважливими і відкривати серця для доброти. 

   Легкий і проникливий текст Надійки Гербіш доповнений блискучими ілюстраціями Юлії Пилипчатиної занурить маленьких і великих читачів у зимову казку, де навіть найбільші дива стають можливими.

 

    Віршоказка "Зайчикове Різдво" — продовження популярної «Зайчикової книжечки» Івана Андрусяка, з якою вже виросло ціле покоління українських читаченят. Упродовж зимових днів Зайчик сумує за сонцем. Його не тішить сніг, допоки він не отримує сонячний дарунок від Святого Миколая і святкує найсонячніше свято в році — Різдво. Ця книжка запрошує читачів до зимових буднів і свят разом із Зайчиком та його лісовими друзями. 

 

 

    Головна героїня історії "Божевільний Новий рік" - звичайнісінька дівчинка Оленка - вирішила врятувати зустріч Нового року, яка через байдужість дорослих могла перетворитись на нудний вечір. Разом зі своєю подружкою Оленка організовує справжнє свято для мешканців цілого під'їзду. Книга призначена для сімейного читання. Вона показує, що незвичайно і незабутньо зустріти Новий рік можна саме вдома.

 

 

     Поєднання казкового і незвичайного із земним практичним – баранчик Рассел ремонтує сани Санти і таким чином рятує Різдво у книзі Роба Скоттона "Баранчик Рассел і Різдвяне Диво" . Шквал позитивної енергетики у ставленні до життя і до будь-яких життєвих ситуацій вибухає через кожну сторінку книжки. Власне сторінок то й небагато, тексту ще менше, але свою справу роблять ілюстрації: чіткі зображення характерів героїв передаються через їхню міміку, жести, пози, а головне – через погляди, через характерні вилупкуваті очі. Малюнки напрочуд динамічні та самодостатні, але, нашу думку, ілюстрації все ж потрібно було зробити навиліт.

 

    Різдво – це час, повний таємниці, радості й дива. "Казки Різдва" нагадують про зміст цього свята – чудесне Боже народження, повне довіри й ніжності, – і теж можемо, зачудовані, перед цією таємницею зупинитися, побути малими дітьми, з їхньою вірою і простотою прийти привітати новонародженого Месію. Пережити безліч див, які стаються, коли віримо.

    Книжка різдвяних казок Богдани Матіяш, повна спокою і лагідності, вчить, як почуватися вдячно у світі, в якому народився добрий Бог.

 

 

 

  Різдво наближається. Лілі мріє піти на ковзанку. “Ще кілька портретів і ми зможемо покататися”, обіцяє Батько-кіт. Можливо, Лілі допоможе своєму татові?

   Гарно проілюстрована та дуже добра книга "Різдво Лілі" припаде до душі кожній дитині.

 

   "Снігова королева" - чудова казка видатного данського письменника Ганса Християна Андерсена, яка   розповідає про справжню дружбу, відданість і щиру любов про перемогу людської доброти над черствістю та холодною байдужістю. 

 

Ці неймовірно світлі та добрі книги ви можете знайти на полицях Книгарні "ТУТ".

Подаруйте своїм дітям справжню казку!


Каталог