5 нетипових книг про любов
14.02.2018

 

 

 Кент Гаруф "Наші душі вночі" 

 

   "Наші душі вночі" - роман про нестерпність самотності й нерозтрачену ніжність. Едді Мур, яка залишилася вдовою, робить несподівану пропозицію сусідові Луї Вотерсу: ночувати разом, аби було з ким поговорити. У невеликому містечку Холт, де живуть Едді та Луї, всі знають одне одного. Тож рішення немолодих уже людей бути разом викликало протилежні думки як у мешканців міста, так і у дітей головних героїв. Проте чоловік та жінка до останнього відстоюють своє право бути щасливими.

 

 Стівен Роулі "Лілі та восьминіг"

 

   Тед живе в Лос-Анджелесі й пише тексти на замовлення, хоча мріє стати вільним письменником і написати щось достойне. Він самотній, але шукає своє кохання, щирого та ніжного однодумця і друга. А поки він віддає всю свою любов дванадцятирічній таксі Лілі, з якою він вигадав власну мову, власні розваги. І коли Лілі захворіла, Тед побачив на її голові восьминога й заповзявся за будь-яку ціну врятувати собаку. Це чарівна і зворушлива історія про подолання страхів і пошуки розуміння, про вміння прощати й прощатися.

 

 

Ніна Джордж "Маленька паризька книгарня"

 

  "Маленька паризька книгарня" - це твір про любов, тиху і невловиму, яка очищає серця, і робить нас вільними. Вона надає невичерпну силу прощення, і бажання відкрити серце. Іноді любов може бути солодкою і пекучою, вона не дає нам забути того, хто колись нам подарував неймовірне щастя. Але завжди - вона сильна і лише їй під силу залишити такий сильний слід у серці людини. Це багатогранна історія про біль втрати і віднайдення себе. Ти сумуєш з героєм, іноді разом з ним смієшся. Це не лише мандрівка сонячним, соковитим Провансом, а і подорож всередині себе, де стикаються різні сили, з яких звичайно перемагає любов.

  

 

Е. Замятин "Мы"

  Книгу Замятіна "Ми" прийнято вважати антиутопією, хоча все набагато глибше. Головний герой, Д-503, математик, один із головних будівельників величезного прориву у техніці і науці цього світу, Інтегралу. Усе його життя - чітко проведена лінія, ні кроку вліво, ні кроку вправо. Прокидаєшся і засинаєш у точно визначений час, крокуєш і навіть їсиш у точно визначеному ритмі, є лише дві години, коли ти можеш діяти вільно, але і ця поблажка головному герою здається зайвою. 

   У світі, де душа - це хвороба, а люди - не люди, а нумери, дуже важко виникнути чомусь такому як кохання, адже все запрограмовано, а любов - це те, що неможливо ввести у якісь рамки. Д-503 зустрічає І, й все його виважене, точно прораховане до міліметру життя іде шкереберть, він намагається жити, так як і раніше, та все частіше розуміє, що бути одним із маси "Ми" - зовсім не те, єдине щастя - це бути з нею.

   Автор, описуючи цей дивний світ, не дає чітких відповідей, навіть розв'язка видається незакінченою. Як поєднані любов та фантазія? Чи душа і творчість - це щось прекрасне, чи це відхилення, що не дає нам бути щасливими? Адже, коли все чітко та вивірено, хіба є за що хвилюватися?

  Можливо, лише любові під силу змінити світ, і систему, і надати сенсу життя, там де його годі й шукати. Лише вона може зламати геть підпорядкований логіці світ, де якісь ілюзорні прагнення вважються непорушною істиною. Можливо - це лише єдина реальність,  у яку варто вірити.

 

 

Мішель Уельбек "Елементарні частинки"

 

   Роман «Елементарні частинки», що отримав дві престижні премії в галузі літератури — Дублінську та Французьке національне Гран-прі, на сьогодні виданий майже 30 мовами світу. Це досить провокативна книга, яка точно вас здивує і вразить. У чому полягає щастя: кохати чи отримувати сексуальне вдоволення? — ось питання, що рано чи пізно постає в житті кожного. А може, є третє вирішення проблеми? Її розв’язання заслуговує на Нобелівську премію… Головний герой роману, французький учений, домагається кардинальних змін у біології людини як виду, у результаті чого з’являється нове покоління ЩАСЛИВИХ людей. А яким саме чином, ви дізнаєтесь прочитавши вражаючу книгу Мішеля Уельбека "Елементарні частинки".

 

 

Читайте ці неймовірно цікаві книги, шукайте свої відповіді на важливі питання разом з героями та даруйте один одному якнайбільше любові, не чекаючи приводів! :)

 

 

 

 


Каталог