5 кращих книг початку 2018
28.02.2018

      Ми можемо жити і в найважчі часи, і немає кращого виходу, ніж хороша книга. Ось добірка з нових романів від улюблених письменників нашого сучасного світу, які 2018 рік уже підніс нам для відмінного читання.

 

Пітер Кері "Довгий шлях від дому" (A Long Way From Home By Peter Carey)

      Пітер Кері - дворазовий переможець премії Booker. Відомий письменник говорить, що уникав писати про австралійських аборигенів минулому, побоюючись, що це не його місце, щоб говорити про расу. У своєму новому романі Кері повертається у віддалені сільські міста свого дитинства. Його новий роман «Довгий шлях від дому» слідує за головними героями в Redex Trial - жорстокої гонки на витривалість. В книзі також розглядаються деякі ганебні частини історії Австралії.

 

Тайяра Джонс "Американський шлюб" (An American Marriage By Tayari Jones)

      У Селістейли і Роя мало бути ідеальне життя разом. Але після того, як вони одружилися, Роя ув'язнили за злочин, якого він не скоював. Романістка Джонс блискуче пише про очікування і втрати, про расову несправедливість, і про те, як любов повинна жити, коли наші найкращі плани руйнуються.

 

Зеді Сміт "Відчувати свободу" (Feel Free By Zadie Smith)

      Можливо, єдине, що може бути краще, ніж проза Зеді Сміт, - це її документальна література. Остання збірка есе стосується спостережень за великим колом питань з соціальних мереж від глобального потепління до реп-музики.

 

Стівен Пінкер "Просвіта Зараз: Випадок Розуму, Науки, Гуманізму І Прогресу" (Enlightenment Now: The Case For Reason, Science, Humanism, And Progress By Steven Pinker)

      Сучасна цивілізація приречена? Чи перебуває світ в стані морального занепаду? Важко не думати про це, прокручуючи заголовки новин щоранку. Але не поспішайте робити висновки, каже експериментальний психолог, дворазовий фіналіст Пулітцерівської премії, і професор Гарварда - Стівен Пінкер. У своїй одинадцятій книзі він робить переконливий аргумент на користь того, що «життя, здоров'я, процвітання, безпека, мир, знання і щастя ростуть не тільки на Заході, а й в усьому світі».

 

Даніель Лазарін "Зворотні розповіді" (Back Talk By Danielle Lazarin)

      Жінки і дівчата в глибоко депресивній дебютній колекції історій Даніелли Лазаріні відчайдушно потребують спілкування, будь то з членами сім'ї або друзями чи знайомими. Є також кілька любовних інтриг, але це книжка не про романтичне кохання - йдеться про самотність, яке є нашим вічним компаньйоном.


Каталог