2000 рідкісних видань Кінга, Толкіна та Мартіна змило в канаву!
20.01.2018

Про це повідомляє журнал «Нож». Приводимо переклад статті.

      «Близько 2000 раритетних книг затопило в містечку Бангор в США через прорив каналізації. Серед них були рукописи та перших видань Стівена Кінга, Джона Р. Р. Толкіна і Джорджа Р. Р. Мартіна.

 

      Навпроти книгарні Gerald Winters & Son у вівторок прорвало трубу, вода потрапила в приміщення і затопила підвал, де зберігалися рідкісні екземпляри. Колекціонер Джеральд Вінтерс в перші години після потопу навіть відмовився розмовляти з родиною. «Сталася трагедія», — пояснив він. Вінтерс збирав книги майже 20 років. Рік тому він перебрався в США з Таїланду — і, зрозуміло, перевіз значний багаж з собою.

      «Максимальне прискорення», «Очі дракона», «Кадилак Долана», «Кладовище домашніх тварин» — під промоклими обкладинками були тисячі унікальних томів. Постраждало 90% колекції, каже господар магазину.

      В планах Уінтерса було відкрити музей Стівена Кінга. Тому колекціонер перебрався в рідний штат письменника Мен. Дізнавшись про те, що сталося, Кінг передав Вінтерсу, що він, як великий книгоман, розділяє його скорботу. «Я подумаю, чим можу допомогти», — заявив письменник.


Каталог